Начало

Новости

На Море

India Индийците биха дошли у нас на голф туризъм или на стандартна почивка, сочи анализ за средната класа в огромната държава.

 India1

Индийците биха дошли у нас на голф туризъм или на стандартна почивка, сочи анализ за средната класа в огромната държава.

Днес зам.- министър Любомир Кънчев от МВнР бе оторизиран на съвещание на МС да подпише меморандума от българска страна за сътрудничество между България и Индия. Целите са маркетинг и привличане на туристи от трети страни, както и участие в общи международни кампании. Изложения, панаири и международни прояви, откриване на туристически центрове и стъпки към далечни международни пазари, е общата цел на двете държави.

Развитието на туристическата инфраструктура е една от посоките за развитие на двустранните отношения между България и Индия в бранша. Размяна на информация и анализи за развитието на международните туристически пазари, също е част от направените договорки.

България и регионът предлагат комбинация от възможности за привличане на туристи. Предвид  забогатяващата средна класа в Индия, се увеличава интересът на индийците към нови дестинации, включително и у нас. Тези констатации бяха направени при откриването на семинара “България – новата европейска дестинация на индийския пазар“ неотдавна.  Той бе озаглавен „Перспективи, предизвикателства” .

В него участие взеха индийски туристически компании, представители на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА), Сдружението за развитие на бизнес и културни отношения между България и Индия, Асоциацията на хотелиерите и ресторантъорите в България.

Преди участието си в семинара индийските представители вече бяха натрупали впечатления. Те обиколиха страната, като започнаха от Велико Търново, след това Казанлък, Пловдив, Велинград, Разлог. Те се съгласиха, че България разполага с потенциал за културен,  СПА и уелнес туризъм и голф. България би заинтригувала гости от Далечния Изток с бутиковите си хотели и къщи за гости.

Индийците пътуват най-вече до Великобритания, Франция, Германия, Италия и Швейцария. През 2011 г. страната ни е посетена от по-малко от 4000 индийски туристи, Германия - от 500 000, а Франция - от 200 000.  Но сега е 2018 година.

rila manastir

Проблемът е как се  разработват маршрутите. Според председателя на Българската туристическа камара доц. Цветан Тончев  вариантите са няколко.

Предстои обявяването на туристически пакет за големите пазари, предлагащ престой от по 5 дни в България, Турция и Гърция.  Българският мед, кисело мляко и розово масло могат да привличат СПА туристи, както минералните извори или лечебната кал по Българското Черноморие.

МВнР се ангажира да съдейства на индийските туристи за получаването на визи. От Националния визов център, дирекция „Консулски отношения“ в МВнР, в аванс обещаха, че за по-малко от в 15 дни ще бъде издавана виза за България. Цената е 60 евро, а деца до 6 г. са освободени от такси. За хлапетата до 12 г. се плащат 35 евро.

Share

 

В горах

Брат-БГ

Брат-BG – информационный навигатор для каждого путешественника
БРАТ-БГ

Это место без границ для тех, для которых путешествие это не способ передвижения, а возможность стать частью мира, различного от их повседневной жизни.

Потому что наша команда пытается пробудить ваше любопытство; помочь вам найти „свой уголок“; представить вам выгодные предложения; знакомить с актуальным в общественной жизни; сделать ваш день более красочным...

Потому что мы НЕ публикуем:

  • ● негативную информацию
  • ● политические анализы
  • ● желтые новости

Через свои публикации на сайте можете легко добраться до тысячей пользователей, при этом по совершенно доступным ценам. Посмотрите как!!

Наши партньори:

logo-mall
Икономически университет - Варна
Община Варна
Технически Университет Варна
albena-logo
balchik-logo
b4k-varna-logo
weltauto-logo
avtotreid-varna-logo
alestra-logo
giftsbg-logo
Национална компания индустриални зони
Община Девня
Salik.biz
Травъл блогъри в България
Професионална гимназия по компютърно моделиране и компютърни системи
Клиника Нова
Яхти Биляна Варна
Алина Тур
Trips With Rosie