Сельский туризм

Selanovci hram i cvetia CustomБолее 50 оттенков серого - так выглядит жизнь в деревнях Северо-Западной Болгарии через призму телевизионных репортажей, криминальных хроник и европейской статистики. Однако есть и исключения - места, где люди могут и не жить, как в сказке, но их будни и праздники наполнены большим количеством цвета, настроения, вкуса к жизни и улыбок. Кукурузных улыбок.

chenge4В подножието на Стара планина, на брега на язовир Цонево се намира едно от най-старите и живописни села във Варненска област – село Аспарухово. Създадено още през 7-9 век с името Овчага и устояло на османското нашествие вече с ново име – Ченге (битка), жителите на селото в продължение на векове са били пазачи на прохода при Луда Камчия, заради което били освободени от данъци.

 

sokolovo1Едно от малкото места в България, където руснаци, американци и японци заедно играят хоро, точат баница или тъкат черги на стан от 19 век, е Соколово. Малко село в житницата на България Добруджа и само на 10-ина киломера от белия морски град Балчик.

selski-turizm1Селският туризъм е любопитна атракция не само за чуждите туристи, но и своеобразно предизвикателство за голяма част от българите. Днес всеки е на „ти“ с IT технологиите и екстрите на урбанизацията, но почти не се срещат хора, които да имат представа как са се справяли с битието си нашите предци. Къщите, които предлагат почивка, обгърната от екзотиката на минали столетия, са напълно съвременни, но попаднете ли в тях, ще се почувствате като в машина на времето.

Брат-BG РЕКОМЕНДУЕТ

Слънчевата къща
Слънчевата къща

ПОСРЕЩАМЕ ГОСТИ – ИЗПРАЩАМЕ ПРИЯТЕЛИ!

  • ● намира се в Еленския Балкан, на 4 км от гр. Елена в с. Марафелци, близо до язовир Йовковци
  • ● капацитет - 11 човека: четири стаи с открит чардак
  • ● интернет, кабелна телевизия
  • ● механа с напълно обзаведена кухня
  • ● просторен цветен двор - градина с детски катерушки и люлки, навес за седянки с традиционна пещ и скара, кътове за отдих
  • ● батут, тенис на маса, лятно кино
  • ● домашно приготвена закуска, традиционни домашно приготвени ястия и специалитети при заявка
  • ● занимания за децата – горско училище, арт работилница и пр.
  • ● възможности за езда, организирани преходи, колоездене, риболов

Стела и Даниел Георгиеви
www.marafeltsi.com
За контакти:
0885 602 756
e-mail:Адрес электронной почты защищен от спам-ботов. Для просмотра адреса в вашем браузере должен быть включен Javascript.

Наши партньори:

logo-mall
Икономически университет - Варна
Община Варна
Технически Университет Варна
albena-logo
balchik-logo
b4k-varna-logo
weltauto-logo
avtotreid-varna-logo
alestra-logo
giftsbg-logo
Национална компания индустриални зони
Община Девня
Salik.biz
Травъл блогъри в България
Професионална гимназия по компютърно моделиране и компютърни системи
Клиника Нова
Яхти Биляна Варна
Алина Тур
Trips With Rosie